Hoppa yfir valmynd
Copenhagen DK

Den islandske Tegnebog

I anledning af 100 året for Islands selvstændighed, udstiller Nordatlantisk Hus kopier af tegninger fra Den islandske Tegnebog.

Den 30. november 1918 anerkendte Kong Christian X Island som ensuveræn stat og den 1. december samme år, blev suverænitetenvedtaget af det islandske Alting.

Den islandske Tegnebog er et manuskript, der er opbevaret på ÁrniMagnússon Instituttet for islandske studier i Reykjavik. Denne boger unik i samlingen af islandske middelalderhåndskrifter og er en aftre dusin bevarede modelbøger i Vesteuropa. Bogen har eninternational relevans og værdi som en kultur artefakt, på grund afsjældenheden af sammenlignelige håndskrifter.

Den middelalderlige Tegnebog præsenterede temaer og former ioverensstemmelse med traditionerne. For kunstnere, varmodelbogen lige så nødvendigt et værktøj som pensel og maling.Tegningerne havde til formål at være model til forskelligekunstformer, primært med kristne temaer. Modellerne i denislandske tegnebog belyser den kristne ikonografi fra middelalderenog den islandske kulturarv. De blev skabt af fire ukendte kunstnere iperioden fra 1330 – 1500. Bogen opstod i flere trin og der udvikledesig over tid.

Udstillingen indeholder mange forstørrede kopier af modellerne fraTegnebogen, modellernes ikonografi, udviklinger og stilistiskedetaljer bliver forklaret med en lille tekst.

Den islandske ambassadør, Benedikt Jónsson, åbner udstillingen,der er en del af en række udstillinger, der markerer 100 årsjubilæet for selvstændigt Island.

 

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics