Hoppa yfir valmynd
Copenhagen DK

Jón Kalman i Kolding

Jón Kalman Stefánsson (f. 1963) er en af Islands allerstørste forfattere. Han debuterede i 1988, har udgivet flere digtsamlinger, noveller og romaner. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris fire gange, senest i 2015 for romanen Fisk har ingen fødder. Denne aften vil han tale om sine bøger og sit forfatterskab sammen med oversætter og mangeårig islandskender Kim Lembek.

Jón Kalman Stefánsson: ”Mennesket er spændt ud mellem lyset og mørket. Det er, somom vi har en line til begge dele. Det er det, der både kan få livet til at virke smukt ogmeningsløst, men det nytter ikke noget kun at beskrive den ene del, ” siger han og lyserigen op i et smil: ”Jeg har det som en bluesmusiker, der henter sine sange nede i mørket,men godt kan være glad, når han spiller dem. For dem, der ikke kender mørket, kenderheller ikke lyset”.
Den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson blander i sine romaner højstemt patos med hverdagens praktiske gøremål. Poesi, skindanorakker og stormvejr hænger uløseligt sammen og gør tilsammen forskellen på liv og død.

De går lige i hjertet, og som altid med Stefanssons bøger skaber det rum for eftertænksomhed.

Dato og tidspunkt: fredag, den 17. august kl. 19.00 Kolding Uddannelsescenter, Ågade 27, 6000 Kolding i Auditoriethttps://kuc.kolding.dk/ ENTRE KR. 50.- Kontant eller Mobile Pay 75209.

Litteraturpriser:
2005: Den islandske
litteraturpris.
2007, 2009, 2011: Islandske boghandleres pris
2011: Per Olov Enquists Pris.
2017: Long Listed til The Man Booker International Prize for "Fisk har ingen fødder" Indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 4 gange.

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics