Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Isländska Alltingets talman på officiellt besök i Sverige

Isländska Alltingets talman på officiellt besök i Sverige  - myndSara Friberg/Kungl. Hovstaterna
Steingrímur J. Sigfússon, isländska Alltingets talman, var på officiellt besök den 14-16 maj på inbjudan av talman Andreas Norlén. Under sitt besök hade Steingrímur och hans delegation ett fullspäckat schema. Första punkten i programmet var audiens hos kung Carl XVI Gustaf. Därefter hade Steingrímur möte med talman Andreas Norlén i riksdagen. Där närvarade riksdagsledamöter från utrikesutskottet, finansutskottet, konstituionsutskottet och näringsutskottet samt Nordiska rådets svenska delegation.

Den 15 maj var det dags för möten med utrikesminister Margot Wallström, utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde och näringsminister Ibrahim Baylan. Steingrímur träffade även Cecilia Brinck, ordförande i Stockholms stads kommunfullmäktige.

Besöket avslutades med att Steingrímur och hans delegation reste till Uppsala där de träffade landshövding Göran Enander på Uppsala slott. Delegationen träffade även det 70-årsjubilerande Isländska sällskapet vid Uppsala Universitet. Sällskapet främjar studier av isländska och isländsk kultur och arbetar för att stärka de kulturella förbindelserna mellan Sverige och Island.
Senast Sverige hade officiellt besök av Island var då det isländska presidentparet besökte det svenska kungaparet i januari 2018.

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics