Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Islands ambassadör besökte Värmland

Värmlands museum - mynd

Islands ambassadör, Estrid Brekkan, besökte nyligen Värmland. Ambassadören var på Västanå Teater för att se uppsättningen av den isländska "Eddan" i scenversion av Jon Fosse och regi av Leif Stinnerbom.

I samband med detta ordnades en Islandsdag på Värmlands Museum där ambassadören höll ett föredrag om Island och därefter diskuterade Lars Lönnroth, Professor emeritus i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och regisören Leif Stinnerbom, Eddan och Stinnerboms uppsättning. Intresset för evenemanget var stort och trots extrastolar tvingades arrangörerna stänga dörrarna för ytterligare publik av brandsäkherhetsskäl.

Dagen avslutades med middag hos t.f. landshövding i Värmlands län, Johan Blom, där ambassadören fick möjlighet att bekanta sig med personer från Värmland som står i framkant inom politik och kultur.

Islands ambassad vill passa på att tacka Madeleine Ströje Wilkens, Islands honorär konsul i Karlstad, för ett fint program!

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics