Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Utrikesminister Ann Linde bjöd in Islands Ambassadör

Utrikesminister Ann Linde bjöd in Islands Ambassadör, Hannes Heimisson, till ett välkomstmöte på UD i fredags.  Där diskuterade de bland annat de nära förbindelserna mellan Island och Sverige samt diverse samarbetsprojekt inom olika områden.
På agendan framöver står bl.a Nordiska rådets sessionsvecka, under Islands presidentskap, som i år hålls digitalt och utan plenumdebatter men med många viktiga politiska möten.
Island är även ordförande i Arktiska rådet och Sverige har precis lagt fram en ny artkisstrategi som snart kommer att diskuteras i riksdagen. Utrikesministern berättade också om Sveriges prioriteringar som ordförandeland i OSSE nästa år och de uppdrag och utmaningar som kommer med rollen.

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics