Hoppa yfir valmynd
Copenhagen DK

Islandske forbindelser

Ambassaden vil gøre opmærksom på bogen Islandske forbindelser som udkom i sidste måned på forlaget Kle art. Bogen udkom i anledning af 100-året for Islands suverænitet og i den kan man læse historien om de islandske købmænd og andre med relation til Island, der har været brødre i Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderskab, idet de deltog i den monopolhandel, som eksisterede frem til ophævelsen i 1855.

De fleste af disse skydebrødre gav malede ihukommelsesskiver, som formidlede et minde om deres liv og historie ved hjælp af kulturhistorisk vigtige motiver fra Islands sene 1700-tal og 1800-tallet. I bogen som er rigt illustreret kan man se og læse om disse ”islandske” skydeskiver ud fra en kunsthistorisk vinkel, understøttet af skydebrødrenes biografier, men også en grundig gennemgang af den fælles ¬hi¬storie, der knytter de to lande sammen. I den sammenhæng spiller omtalen af de dansk-islandske handelsforbindelser, samt de danske kongers position relateret til Island, en afgørende rolle

Bogen er tilegnet den islandske præsident, Guðni Th. Jóhannesson, og på billederne der følger kan man se når han modtog den på udgivelsesdatoen på Sølyst, Det kongelige kjøbenhavnske skydeselskab og danske broderskabs domicil nord for København. Selskabet har eksisteret siden 1400-tallet.

Bogen kan købes på forlagets www.kleart.dk.

Foto: Hasse Ferold

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 2
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 3

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics