Hoppa yfir valmynd
Copenhagen DK

Islands formandskab for Arktisk råd præsenteret for ambassadører i København

Island overtager formandskabet for Arktisk råd fra Finland i maj. Ved denne lejlighed præsenterede Einar Gunnarsson, ambassadør og fremtidig formand for arktiske råds embedsmandsudvalg Islands fokuspunkter til den Islandske formandskab for ambassadører i København. Arktiske anliggender er i de senere år blevet mere og mere fremtrædende på den internationale arena i forbindelse med bl.a. klimaændringer, diskussioner om udnyttelse og beskyttelse af naturressourcer og åbningen af nye rederier. Arktisk Råd har etableret sig som det vigtigste høringsforum om arktiske spørgmål og giver formandskabet en enestående mulighed for islændinge til at fremme vores vægt på bæredygtig udvikling, bæredygtige samfund og arbejde imod virkningerne af klimaændringer i Arktis blandt stater og partnere i Rådet. I denne sammenhæng er det særligt vigtigt at fokusere på hav- og energispørgsmål.

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 2

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics