Hoppa yfir valmynd
Copenhagen DK

Lilja Alfreðsdóttir, islandsk minister for uddannelse, forskning og kultur, holder et åbent foredrag på Københavns Universitet, Søndre Campus

Foredragsholder:
Lilja Alfreðsdóttir, islandsk minister for uddannelse, forskning og kultur, holder et åbent foredrag på Københavns Universitet, Søndre Campus
 
Tid:
17. september, kl. 13:00-14:00
 
Lokale:
15A.1.13
 
Titel:
Our National Identity is our Language: Icelandic
 
Det islandske sprog er fundamentet for den islandske kultur. Det islandske sprogsamfund er blandt de mindste i verden og det islandske sprogs stilling i en digitaliseret verden giver anledning til en reel bekymring. I en tid præget af hurtig internationalisering og teknologiske revolutioner er det vigtigt at styrke nationalsprogets stilling.
 
En af de vigtigste opgaver er at øge befolkningens bevidsthed om det islandske sprogs betydning, mangfoldighed, værdi og særlige stilling. Brugen, og dermed udviklingen, af sproget finder sted i vores daglige kommunikation. Og vi kan alle sammen vælge at gøre os umage og prioritere til gavn for det islandske sprog.
 
En bevidstgørelseskampagne under sloganet Áfram íslenska (Hep, hep for islandsk) minder os om at vi alle sammen har et ansvar for sprogets fremtid. Og at islandsk er et levende kommunikationsmiddel og vores indlysende sprog. En positiv indstilling til sproget og øget bevidsthed vil være afgørende for at kunne sikre en fortsat brug af sproget på alle samfundets domæner.
 
Forelæsningen foregår på engelsk.
Alle er velkomne.

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics