Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Europeiska språkdagen 26 september

Eleverna kunde lära sig mer om över 20 olika språk, bl.a. tyska! - myndOlof Petterson

Europeiska språkdagen, som firades för första gången i samband med Språkåret 2001 på initiativ av EU och Europarådet, infaller den 26 september varje år. Syftet är att visa att det är viktigt och roligt med språk.

Islands ambassad är en del av nätverket Språkdagen, som består av ett antal språkinstitut och organisationer. Tillsammans ordnar vi, i samband med Europeiska språkdagen varje år, ett språkcafé i Stockholm samt en språktävling för hela landet. Språkcaféet arrangerades den 24 september i Europahuset i Stockholm. Över 600 barn deltog. Under dagen kunde de höra och försöka prata på över 20 språk! Såklart fanns det representanter från Islands ambassad som lärde ut det isländska alfabetet samt försökte förklara de isländska namntraditionerna. Äntligen fick vissa reda på varför alla killarna i isländska herrlandslaget i fotboll hette „son“!

Nätverket Språkdagen arrangerade också en nationell språktävling och i år gick den ut på att skapa sin egen meme om språk. Vinnaren utsågs av en jury bestående av representanter från nätverket. Priset var en språkresa till ett värde av 20 000 kronor. 

Det är viktigt att lära sig språk och ge eleverna en chans att bekanta sig med de språk de kanske inte hör varje dag. Nätverket försöker också bidra till att den Europeiska språkdagen uppmärksammas runt omkring i Sverige med olika aktiviteter. Att lära sig språk ska vara roligt helt enkelt!

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics