Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Nordens utrikesministrar diskuterade Arktis

Intresset blev stort för ministrarnas debatt.  - mynd

Den 30 oktober träffades de nordiska utrikesministrarna i Nordiska Museet i Stockholm, i en paneldebatt om Arktis. Evenemanget arrangerades av Nordiska Museet i samarbete med Utrikesdepartementet och de nordiska ambassaderna i Stockholm, i samband med utställning "Arktis - medans isen smälter" . 

Utrikesministrarna fick där en plattform för att utbyta idéer om hur det nordiska samarbetet kan användas för att möte de specifika utmaningarna i Arktis, till exempel vad gäller klimat, miljö och hållbar ekonomisk utveckling.

Islands utrikesminister, Guðlaugur Þór Þórðarson, inledde debatten, då Island är ordförande i Arktiska rådet och i Nordiska ministerrådet. Han uppmärksammade bl.a. särskilt det ökande omvärldsintresset för regionen.

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 2

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics