Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Islandshästen på Sweden International Horse Show

Sendiherra Íslands þakkaði fyrir áhugann sem íslenska hestinum er sýndur í Svíþjóð - myndPromote Iceland

Den 28 november till 1 december ägde rum Sweden International Horse Show. Det blev en helg full med fantastiska uppvisningar och spännande tävlingar. Det var absolut bästa ryttarna och kuskarna i världen som samlades och dessutom fanns det ungefär 350 hästar på plats, av olika stort och storlekar. Det var speciellt glädjande att det i år var fokus på islandshästen!

Fredagen den 29 november genomfördes världscupen i tölt och finalen sändes även direkt på SVT. Det var åtta olika ryttare som tävlade: Jóhann R. Skúlason (IS), Katie Brumpton Sundin (FI), Gabrielle Severinsen (NO), Eyjólfur Þorsteinsson (SE), Lisa Drath (DE), Bernt Severinsen (NO), Vignir Jónasson (SE) och Anne Baslev (DK). Vinnaren blev Jóhann R. Skúlason från Island på sin häst Finnbogi från gården Minni-Reykir. Tävligen i tölt var en av få delar av Sweden International Horse Show som sändes live på tv och islandshästen fick också mycket uppmärksamhet i form av föreläsningar, seminarier m.m.

Islands ambassadör, Estrid Brekkan, var på plats och fick möjligheten att adressera tävlingens deltagare och publiken, där hon tackade hjärtligt alla som arbetar med islandshästen världen över. Promote Iceland var också på plats med sitt projekt Horses of Iceland i samarbete med SIF – Svenska Islandshästförbundet, och hade en stor monter på plats.

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics