Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Design Diplomacy, Stockholm Design Week 2020

Islands ambassad arrangerade ett evenemang som en del av konceptet Design Diplomacy i samarbete med Iceland Design Center och Stockholm Design Event, i samband med Stockholm Design Week 2020 som pågår 3-9 februari.

Design Diplomacy är en diskussionsserie som hålls i ambassadörernas residens. Konceptet kombinerar den diplomatiska miljön med informella diskussioner och bygger viktiga internationella länkar mellan ambassader, talare och publik. Syftet med projektet är att skapa nya interkulturella förbindelser, stärka pågående internationella relationer och att främja design och arkitektur genom dialog och erfarenhet.

Islands ambassadör, Estrid Brekkan, bjöd gästerna välkomna till residenset och berättade om det isländska kulturarvet och hur den isländska formgivningen ofta har en stark förankring i det berättartraditionen, då litteratur är en så viktig konstform på Island. Hon pratade även om hur långt isländsk design har kommit, trots det faktum att isländskt designindustri egentligen har en förhållandevis kort historia jämfört med grannländernas.

Det var Halla Helgadóttir, direktör för Iceland Design Center och Mats Widblom, VD för Svensk Form som representerade sina respektive länder i samtalet. De ställde frågor varandra som de drog från en hög av kort och handlade om allt i från vilken är deras favorit designbok är till vad som har varit deras viktigaste projekt under karriären. 

Ambassaden är en stolt partner till Stockholm Design Week och tackar samarbetsparterna samt alla deltagare för ett trevligt evenemang fyllt med intressanta möten.

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 2
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 3
  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 4

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics