Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Ny ambassadör i Sverige

På bild från vänster: Eva Jónsdóttir, Haukur Johnson, Hekla Bjarnadóttir och Hannes Heimisson. - mynd

Hannes Heimisson, Islands nya ambassadör i Sverige, har överlämnat sitt kreditivbrev till H.M. Konung Carl XVI Gustaf genom ett särskilt arrangemang ordnat av utrikesdepartementets protokollenhet. Hannes efterträder ambassadör Estrid Brekkan, som nu tjänstgör som protokollchef på Islands utrikesdepartement i Reykjavík.

Ambassadör Heimisson och hans maka, Guðrún Margrét Sólonsdóttir, känner väl till Stockholm från deras tidigare vistelse i staden under åren 1992-1995 då Hannes tjänstgjorde på ambassaden och Guðrún studerade vid Stockholms Universitet.

”Det är för mig särskilt glädjande och ett privilegium att få återvända till ambassaden i Stockholm, med de duktiga medarbetare som arbetar här. Tillsammans fortsätter vi värna om Islands och islänningars intressen i Sverige. Under kommande tid kommer fokus att ligga på presentation av Island som besöksmål, samt på isländska produkter och tjänster. Detta gör vi i samarbete med Promote Iceland och andra isländska företag.

Den globala pandemin har haft en stor påverkan på oss alla och på vår vardag, men den kommer att passera och följaktligen kommer det finnas nya och intressanta möjligheter i relationen mellan grannländerna Island och Sverige” säger Hannes Heimisson, Islands ambassadör i Sverige.

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics