Hoppa yfir valmynd
News in Swedish

Presentation av Islands ordförandeskap i Arktiska rådet i Sveriges Riksdag

Jón Erlingur Jónasson presenterar det isländska ordförandeskapet i Arktiska rådet  - myndIslands ambassad / eb

Jón Erlingur Jónasson, direktör för enheten för bilaterala och regionala frågor på Islands utrikesministerium, presenterade det isländska ordförandeskapet i Arktiska rådet på ett seminarium i Sveriges Riksdag. Seminariet organiserades av riksdagens delegation till den arktiska parlamentarikerkonferensen.

Arktiska rådet är ett internationellt forum för samarbete mellan regeringarna i de länder som har sina gränser inom eller intill arktis. Island innehar ordförandeskapet i Arktiska rådet 2019-2021 under rubriken, Tillsammans för ett hållbart arktis. Denna rubrik hänvisar till det faktum att rådets övergripande uppgifter kräver gränsöverskridande samarbete. Det påminner också om att rådets arbete från början har handlat om att säkerställa en hållbar utveckling i regionen. Ordförandeskapet i Arktiska rådet är en viktigt uppgift som innebär bl.a. att presentera Arktiska rådet och ordförandeskapets centrala teman och fokus utomlands.

Här kan du läsa mer om Islands ordförandeskap i Arktiska rådet 2019-2021 (på engelska)

Islands utrikesminsteriets informationssida om Arktiska rådet (på engelska)

  • Meðfylgjandi fréttamynd nr 1

Tags

Contact us

Tip / Query
Spam
Please answer in numerics